Meny



Pekinganka


meny_bild01
15. Dragens Ångkokta Dumplings (95:-/6st)
Ångkokta Jiao Zi (dumpling) var en av Kejsar Qian Longs (1711- 1799) favoritmellanmål. Qian Long var en av de mest framstående kejsarna i den kinesiska historien. Receptet var länge en kunglig hemlighet. — Vår mest sålda rätt!
meny_bild01
11. Gurka med vitlöksmousse (69:-)
Absoluta favoriträtten i Kina.
meny_bild01
”3. Rekordskörd” (88:-)
Mixad sallad på kinesiskt vis. Missa inte vår hemliga smakfulla sås!
meny_bild01
12. General Biff (98:-)
Kokt viff i sojasås och kinesiska kryddor. Serveras kallt..
meny_bild01
7. Gula Böngroddar (79:-)
Böngroddar, tofu, sojapasta och gluten tillsammans kallas de ”fyra stora uppfinningar i kinesisk mat”. Att dagligen äta denna rätt kan säkert förlänga din livslängd, i alla fall enligt traditionell kinesisk medicin.
meny_bild01
5. Parets Biffskivor, (Mycket stark) (88:-)
En av kändaste rätterna i Sichuanköket. För ca åttio år sedan började Guo Chaohua och hans fru Zhan Tianzheng, att tillverka och sälja kryddigt tunna skivor av nötkött, hjärta, tunga, mage och lunga. Paret lyckades med bedriften att gå från att knacka dörr och sälja på gatumarknader till att ha en egen butik kallad ”Fu qi fei pian” alltså, parets lungskivor. Förutom att parets rätt är fantastiskt god är man avundsjuk på deras starka kärleksförhållande Namngivet ”Att Evigt Återföljas”. OBS! Dagens rätt innehåller ingen lunga.
meny_bild01
2. Sichuan Pickle (69:-)
Aptitlig förrätt inlagda grönsaker mm. Smakar bäst med kinesiskt risbrännvin!
meny_bild01
10. Revbensspjäll eller Fläskfilé med Cashewsås (99:-)
Receptet för Cashewsås var en kejserlig hemlighet. Marinerade revbensspjäll eller fläskfilé grillas i fruktträdsrökt vedugn och direkt till tallriken utan mellanlandning.
meny_bild01
4. Bondens Bönost (59:-)
Hemgjord tofu lagad på traditionellt recept och metoder.
meny_bild01
9. Fem smakers jordnötter (59:-)
Jordnötter kokade med 5 olika kinesiska örter. Bra för hälsa.
meny_bild01
14. ”Tusenårsägg” (88:-)
Obs! speciellt marinerade ägg, vilket ”åldrar” dom c:a 1000 år! Effekten är densamma som ”naturlig” åldring. Dock tycker ca 80% av västerlänningar inte om sådana ägg. Vågar du smaka?
meny_bild01
0. Kokta Färska Sojabönor (0:-)
Gratis!” (max 1st/bord)
meny_bild01
8. Taoyuan Trio (88:-)
Ursprunget till rätten kommer från en av Kinas mest kända romaner ”Tre Rikedomar” För ca 2000 år sedan. De legendariska hjältarna Liu (vitt ansikte = färska valnötter), Guan (rött ansikte = paprika) och Zhang (svart ansikte = träöronsvamp). Med höga ideal och gemensamma mål träffades de tre hjältarna i en valnötsträdgård under blomningens högsäsong. De svor en högtidlig ed på att vara trogna varann in i döden och drack en rituell skål i Maotai (risvin) sedan drog de ut i krig. Till slut lyckades de skapa ett eget rike som kallades ”Västra Shu ??”. Tillsammans med de två andra rikedomarna- ”Norra Wei??” och ”Östra Wu ??” delade de tre hjältarna hela ”Mittens Rike”. Ni bör alltid äta den här rätten, samt skåla i risvin, innan ni ska göra något tillsammans. Resultatet blir inget bråk och väldigt lyckat!
meny_bild01
93. Wokad Grisnjure (198:-)
Att äta njure ofta, enligt traditionell kinesisk medicin, har likadan effekt som ”viagra”. På kinesiska heter det ”Zhuang yang”
meny_bild01
Manchurisk Gryta (räcker till 2 pers) (288:-)
Kallas även familjelycka. I nordöstra Kina har de nästan samma klimat som Sverige. Kallt och mörkt på vintrarna. Vill husets herre samla hela familjen runt en eldad gryta, Ligger alla möjliga av de finaste delikatesserna i grytan. Tillagning sker medan man avnjuter rätten.
meny_bild01
19. Bärnstens Valnötter (79:-)
Den ökända änkekejsarinnan Cixi ( 1835-1908), räknade den här söta förrätten till sina absoluta favoriter. Rätten inte bara smakar kungligt och anses vara speciellt bra för hjärnan, enligt traditionell kinesisk medicin är valnötter dessutom bra för levern, blodet och hyn.
meny_bild01
Oxfilé med Guoba (178:-)
Vad är ”Guoba”? Ja, ingen gotländsk gubbe i alla fall. Nej det är faktiskt krispigt ris. När kineserna för några tusen år sedan, började koka ris i gryta, fann de längst nere på botten i grytan ett lager av massivt, krispigt kokt ris. ”Guoba” var namnet.
meny_bild01
94. ”Sandstorms Revbensspjäll” (178:-)
Provinsen Xianjiang i Kinas nordvästra hörn präglas av den väldiga Taklamakanöknen och var under århundraden den viktigaste delen av Sidenvägen. En av de mest kända rätterna från Xinjiang är de här revbensspjällen, Som grillas med spiskummin, en krydda typiskt för regionen. Att äta den här rätten sägs ge en försmak av sandstorm. Tycker ni att det låter konstigt? Prova får ni se!
meny_bild01
Genuin Pekinganka (598:-)
En Anka, tre rundor. Första rundan: Ankskinn med kött, Andra Rundan: Ankfilé, Tredje Rundan: Anksoppa. Ingår: vårlök, sojapasta, ca 20st lotuspannkakor, Extra pannkakor kostar 5kr /st.
meny_bild01
24. ”Ekorrfisk” (325:-)
Hel benfri gös (ca 1kg) som friteras med sötsur bönsås, Namnet kommer av att den färdiglagade fisken liknar en ekorre.
meny_bild01
22. Färsk ångkokt Gös (278:-)
Hel färsk ångkokad gös (ca 1kg) tillredd à la Jiang Zhe – köket, en av Kinas fyra stora köksskolor. (De tre övriga är Peking, Szechuan och Kanton).
meny_bild01
25. Vattenkokt Fiskfilé (218:-)
”Shui” betyder vatten och ”Zhu” koka. Smaka en av Kinas populäraste vardagsmaträtter. OBS! Dina smaklökar kommer att brinna och ögonen tåras. Vågar Du prova?
meny_bild01
21. Surkåls Fiskfillé (119:-)
Den här rätten är den mest älskade av vår personal! Långt innan kylskåpets födelse var ”surkål” en metod för lagring av färska grönsaker i Kina. Gös med surkål för smaksättning passar alldeles utmärkt. Fiskköttet är mört med soppans läckra surhet, lite starkt men inte fett.
meny_bild01
27. Kokande Fisk (225:-)
Fiskfilé i extremt het stekpanna. På kinesiska säger vi att ”värmen tvingar fram smaken”.
meny_bild01
26. Gan Shao hel gös (298:-)
”Gan Shao” betyder ” koka” utan vatten, är ett populärt sätt att laga mat i Kina. Istället för vatten används olja . Metoden innebär att kockarna låter den djupfriterade Gösen långsamt sjuda tillsammans med olika såser. Sojabönsåser tills de har absorberats av fisken, därav namnet ”Gan” = inkokt. Riktigt smakligt!!
meny_bild01
35. Xiang Su Anka (258:-)
Först marineras och kokas ankan med olika ingredienser, för att därefter bakas i ugn. Detta gör att ankan blir mycket mör. Fågelköttet lossnar mycket lätt från benen. Ta tag i ett ben så får ni testa våra kockars kompetens!
meny_bild01
32. Chili Kyckling (med ben) (168:-)
Bitar av ungkyckling friterade med chili och Szechuanpeppar. Här finner ni kycklingen i ett hav av chili, men se upp – risken finns att hela munnen bedövas. Lycka till!
meny_bild01
33. Tre färgers Kyckling (169:-)
Wokad ungkyckling med färsk chili – röd, grön och gul.
meny_bild01
34. Vattenkokt Kycklingfilé (169:-)
En Sichaunpepparrätt gjord på Shui Zhu-vis. OBS! Mycket stark!
meny_bild01
36. Palatsväktarkyckling (155:-)
Kycklinglår och jordnötter.
meny_bild01
44. Vattenkokt Oxfilé (195:-)
Heta grytan! Här bjuds på udda smaker och en hetta som får det att ryka ur öronen. Populär lagningsteknik i Sichuan provinsen som fascinerande snabbt fått en stor utbredning över hela Kina. Rekommenderad av Aftonbladet och DN.
meny_bild01
45. ”Lejonhuvud” (178:-)
Stora kinesiska köttbullar gjorda på fläskfärs fyllda med svart kinesisk svamp och grönsaker. Kallas ”lejonhuvud” eftersom de är stora och mjuka. Rör om och se hur de löses upp likt smör. Tillagningen sker på ett speciellt vis: Först en mild frityr följt av ca 15 min ångkokning. Därefter kokas bullarna med blandade såser. Serveras fyra till antalet och kallas också av kineser för ”fyra säsongers lyckobullar.”
meny_bild01
51. Oxfilé med Champinjoner & babybambuskott (178:-)

meny_bild01
95. ”Sandstorms Lammstek” (benfri) (195:-)
Rätten lagas med samma krydda som ”Sandstorms revbensspjäll”, dvs. spiskummin. En rätt från den legendariska ”Sidenvägen”.
meny_bild01
50. Mei Cai Kou Köt (199:-)
Sidfläsk med mei cai grönsaker och ångkokt bröd. Rätten kommer ursprungligen från delstaten Hui Zhou i södra Kina och har anor från norra Song Dynastin ca 960-1127. När den store poeten Su Dongpo bodde i Hui Zhou uppkallades rätten efter honom.
meny_bild01
43. Fiskdoftande Fläskstrimlor (169:-)
Ingen fiskdoft här! Namnet kommer av att man tidigare ofta brukade laga fisk med samma slags sötsura, starka smak. Här bjuds du på en kombination av mjukt kött och knapriga bambuskott.
meny_bild01
53. Strimlat fläsk med vårlök och bönsås (235:-)
Den här populära huvudstadsrätten påminner mycket om pekinganka. Båda rätterna använder sig av samma söta bönsås och strimlad vårlök, och båda äts genom att köttet rullas i små pankakor eller bröd
meny_bild01

meny_bild01
52. Sötsur fläskfilé (168:-)
En av Kinas mest populära och kända vardagsrätter.
meny_bild01
47. Grisfötter med Sjögurka (185:-)
Rena rama hälsokosten. Åt denna rätt ofta och se hur hudens elasticitet ökar och rynkorna minskar. Jättebra för ammande kvinnor eftersom det stimulerar mjölkproduktion. Även att rekommendera till gravida kvinnor – sjögurka är fullproppat med järn och grisfötter är rika på kollagen proteiner.
meny_bild01
42. ”Myror som klättrar i träd” (169:-)
Wokade glasnudlar (”träden”) blandat med fläskfärs (”myrorna”).
meny_bild01
40. ”Come Back” Fläsk (178:-)
Efter kokning av en bit sidfläsk skärs köttet till tunna skivor och friteras/wokas med olika kinesiska såser. För länge sedan, i den kinesiska provinsen Sichuan, tilläts enbart gifta män avnjuta denna maträtt. Frun skulle stå för tillagning och servering. Nuförtiden kan lyckligtvis alla – gifta som ogifta, män som kvinnor, avnjuta det dubbellagade köttet.
meny_bild01
42. ”Mapo Tofu” (158:-)
”Mapo” är legenden om en gammal bondkvinna som levde i Szechuan, Kina. Hon var först med att tillaga tofu med kinesisk taggig ask och chili. ”Ma” betyder också bedövning och ”po” gumman.
meny_bild01
48. Frasig Gristarm (188:-)
Äckligt? Tvärtom, och även vanlig korv är ju gjord med tarmar!
meny_bild01
64. Säsongens Kammusslor (88:-/st)
Ångkokta färska norska kammusslor med krossad vitlöksmousse. Minsta beställning 2st.
meny_bild01
61. ”Åskstorms” Seafood (188:-)
Blandad seafood serverad på en kokad risskorpa. Genuin kinesisk rätt som inte bara bjuder på upplevelser i form av färg, lukt och smak utan även ljud. ”Åskstorm” är en ledträd.
meny_bild01
60. Seafoodgryta Yi Pin (188:-)
”Yi Pin” betyder att känna smak och en riktig smakupplevelse bjuder denna gryta på. Ett varningens ord dock: sörpla försiktigt – denna gryta är extremt varm.
meny_bild01
62. Chao YouYu (166:-)
Wokad bläckfisk med vinäger och chilisås. Den färdiga maträtten liknar sängkläder och har i Kina ett speciellt budskap. Bjuder chefen på denna rätt betyder det att du får sparken – bara att packa ditt pick och pack och gå.
meny_bild01
68. Kryddad Scampi (188:-)
Wokad scampi med het ätbar chili.
meny_bild01
63. Ångkokta Musslor m. Sojabönsås (188:-)
Alltid färska musslor.
meny_bild01
65. Gongbao Räkor (188:-)
Räkor tillagade med jodnätter och lök.
meny_bild01
70. Louhan Zhai (145:-)
En vegetarisk njutning bestående av blandade grönsaker. Namnet kommer från ”Lou han”,kinesiska munkar, som förbjöds att äta kött och även köttets oljor.
meny_bild01
72. Fiskdoftande Aubergine (158:-)
Fiskdoftande aubergine med en sötsur, stark smak.
meny_bild01
73. Shanghaikål med Shiitake-svamp (165:-)
Shanghaigrönsaker med shiitake – eller ”väldoftande svamp” som den heter på kinesiska – en av Kinas bästa svampsorter.
meny_bild01
75. Grönt på Vitt! (139:-)
Wokade grönsaker med tofu.
meny_bild01
71. Hemlagad Tofu (168:-)
En av de vanligaste rätterna på det kinesiska vardagsmatbordet, lagad med bönost (tofu).
meny_bild01
76. Wokade potatisstrimlor med vinäger (108:-)
Typisk husmanskost på landsbygden. Anses sänka blodfettet om man äter det ofta, enligt kinesisk medicin.
meny_bild01
74. Frasiga gröna bönor (165:-)
Obs! Vi använder färska gröna bönor.
meny_bild01
77. Arton Buddha (188:-)
Blandade skogssvampar, wokade till perfektion.
meny_bild01
83. Kärlekens Oxfilé (238:-)
En rätt för förälskade. Rätten smakar surt, sött, bittert och starkt = Kärleken. Känn efter om ni saknar någon smak? Kärlek i ert vardagsliv? Länge leve KÄRLEKEN!!
meny_bild01
84. Tofu Gryta (169:-)
För mer än tretusen år sedan uppfann kineserna keramik för dekoration, lagring samt matlagning såklart! Själva lergrytan är sandkeramik som gjorts av kvarts, fältspat, lera .m.. Grytan efterbränns i extremt hög temperatur, detta gör att den får en glaserande yta. Grytan får en isolerande förmåga och behåller värmen. Med dess porösa textur, kan den absorbera och släppa igenom olika blandade smaker. I kinesisk matlagning används keramikgrytan till fiskhuvudsgryta, kycklinggryta, seafoodgryta och revbensspjällsgryta etc.. Ju äldre och anskrämligare själva grytan är, desto bättre smakar rätten!
meny_bild01
86. Tofu och Grönsakssoppa (128:-)

meny_bild01
82. Silver-fransar Gangbei soppa (168:-)
Soppa gjord på färsk kammussla och strimlad tofu.
meny_bild01
80. Västra Sjöns Biffsoppa (168:-)
Soppa med färs av biffkött och olika kinesiska svampar. Soppan har fått sitt namn av att den liknar en legendariskt vacker sjö i staden Hangzhou i östra Kina. Kineser brukar säga att Hangzhou med sin sjö är så nära paradiset man kan komma på jorden.
meny_bild01
18. Hemlagad Månkaka (88:- /st)
Visste ni att den här efterrätten kom till i Kina för 3000 år sedan? Den var ett offer till månguden. Idag är det runt 1,3 miljarder kineser som årligen äter kakan under månfestivalen, som firas den 15:e dagen i månkalenders åttonde månad. Enligt traditionen är det den tid på året som månen år som fullast. Kakan är för kineser en symbol för återförening, lycka, sötma och lugn. Receptet varierar mellan olika delar i Kina. Våra hemlagade månkaka innehåller mer än ett dussin ingredienser, bl.a. rödbönsmos, sesamfrön, valnötter, jordnötter, solros- och pinjekärnor.
meny_bild01
16. Guld & Silver Ångat Bröd (78:- / 10st)
Vi förbereder en vetedeg på exakt samma sätt som vanligt svenskt bröd, men vi ångkokar istället för att baka i ugnen.
meny_bild01
Bärnstensvalnötter (88:-)

meny_bild01
Pa-Si äpple (obs! varmt!) (95:-)
(innehåll: potatismjöl, vetemjöl)
meny_bild01
Chokladtryffel (88:-)
Absoluta favoriträtten i Kina.
meny_bild01
Mango kräm (88:-)
Absoluta favoriträtten i Kina.